Kanapių sėklų lukštuose yra daug ląstelienos ir mineralų, tačiau traškūs ir kieti kiauteliai patinka ne kiekvienam. Prieš gaminant, kanapių sėklas patartina išlukštenti.
Šviežiai lukštenti kanapių sėklų branduoliai suteiks puikų skonį ir daug maistingų medžiagų bet kuriam patiekalui.
Jums reikės:
- Bent 0,5 kg kanapių sėklų
- Tvirto lygaus paviršiaus
- Kočėlo arba medinio plaktuko
- Švaraus plono rankšluosčio ar marlės
- Didelio puodo vandens
- Didelio šaukšto
- Kiaurasamčio arba sietelio
Kanapių sėklų lukštenimas rankomis:
- Paskleiskite sėklas ant stalo ir užklokite rankšluosčiu.
- Stipriai sutraiškykite sėklas kočėlu. Patariame lukštenti po saujelę, o ne visas iš karto.
- Sudėkite sėklas į puodą su vandeniu, gerai pamaišykite.
- Lukštai pakils į vandens paviršių, o branduoliai liks and dugno. Nugriebkite lukštus. Maišykite, kol visi lukštai pakils į paviršių. Jei dalis lukštų nepakilo – prastai sutraiškėte sėklas.
- Nugriebkite lukštus ir nupilkite vandenį per kiaurasamtį ar sietelį.
- Skanaus!
Lukštentas kanapių sėklas sveikiausia valgyti iš karto, tačiau taip pat galite jas sudžiovinti ir panaudoti vėliau.
Įdomu, kodėl lukštenti reikia mažiausiai 0.5kg