Kanapių sėklų branduoliai turi puikų skonį ir tekstūrą, tačiau Lietuvoje jų dažniausiai rasite tik nelukštentų. Traškūs ir kieti kanapių sėklų kiauteliai patinka ne kiekvienam, todėl prieš gaminant jas patartina išlukštenti.
Lukštendami sėklas maisto smulkintuvu gausite masę, kurią sudarys ne tik gryni kanapių sėklų branduoliai, bet ir šiek tiek maltų lukštų. Kanapių sėklų lukštuose yra daug ląstelienos ir mineralų. Grynus sėklų branduolius galite gauti lukštendami kanapių sėklas kočėlu.
Jums reikės:
- 0,5 st. kanapių sėklų
- Maisto smulkintuvo
- Mentelės
- Metalinio tinklelio
Kanapių sėklų lukštenimas maisto smulkintuvu:
- Supilkite sėklas į smulkintuvą. Nepilkite virš smulkintuvo ašmenų.
- Smulkinkite kanapių sėklas 30 sekundžių, kol pamatysite ant indo sienelių besikaupiančią baltą masę.
- Naudodami mentelę sudėkite gautą masę į tinklelį.
- Pertrinkite susmulkintas kanapių sėklas pro tinklelį. Kanapių sėklų branduoliai yra minkštesni už lūkštus, todėl lengviau pralįs pro sietelį.
Kanapių sėklų branduoliai yra puikus baltymų šaltinis, kurį galite panaudoti sveikuoliškuose kanapių patiekaluose.