Paruošti bulves su kanapėmis nereikia didelės išmonės. Svarbiausia naudoti geras, neperdžiuvusias kanapių sėklas, o dar geriau – lukštentų kanapių sėklų branduolius. Tradiciškai mūsų regiono virtuvėje naudojamos nelukštentos kanapių sėklos, tačiau daugeliui žmonių nepatinka mineralų kupinų kiautų traškumas.
Kaip žinia, garsiausias bulvių patiekalas su kanapėmis yra žemaitiškas kastinys. Vis dėlto, kanapes su bulvėmis valgyti galima ir paprasčiau, todėl šį kartą pristatome ypač primityvų receptą, kuris šiek tiek primena kanapių druską.
Kaip paruošti bulves su kanapių sėklomis
Kanapėms nereikia ypatingai paruoštų bulvių. Kanapės tėra bulvių pagardas ar prieskonis. Jomis galite pagardinti tiek virtas, tiek keptas ar trintas bulves (bulvių košę). Jei naudojate ne šviežias sėklas, pirmiausiai galite pernakt jas pamirkyti. Rekomenduojame naudoti lukštentus kanapių branduolius
- Patepkite keptuvę aliejumi ar sviestu ir įkaitinkite.
- Į įkaitintą keptuvę suberkite vieną sluoksnį kanapių sėklų ir sumažinkite ugnį.
- Kepinkite kelias minutes pastoviai maišydami arba mėtydami sėklas.
- Jei kepinate kanapių branduolius, kepkite kol įgaus švelniai auksinę spalvą.
- Sėklas apkepkite tolygiai. Skrudintų kanapių sėklų aromatas primena riešutus.
- Kepintomis sėklomis gausiai pabarstykite bulves prieš valgant. Taip pat galite jas išmaišyti su grietine, sviestu ar kastiniu.
Štai ir viskas!
Kepant sėklų kiautai gali prasiskleisti, tai – normalu. Jei jums su bulvėmis nepatinka kramtyti traškių kanapių sėklų kiautų, galite jas prieš kepindami išlukštenti maisto smulkintuvu. Kai kurie kanapių augintojai taip pat pardavinėja išlukštentus sėklų branduolius, kuriuos labai skanu valgyti su bulvėmis.
Mėgstate su bulvėmis gerti pieną? Ar žinojote, kad iš kanapių sėklų galima pasigaminti aromatingą kanapių pieną?