Bazilikų pesto įprastai gaminamas su kedrų pinijomis ar riešutais, tačiau jas galite pakeisti lukštentomis kanapių sėklomis. Kanapių sėklose yra mažiau cukrų ir riebalų, šiek tiek daugiau ląstelienos ir bent dvigubai daugiau baltymų nei kedrų pinijose.
Puodeliui kanapių sėklų pesto reikės:
- Maisto smulkintuvo
- 3–4 st. šviežio baziliko lapų
- 0,5 st. lukštentų kanapių sėklų
- 0,5 st. tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
- 3–5 š. ypač gryno alyvuogių aliejaus (arba daugiau, pagal skonį)
- 1 česnako skiltelės
- Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti pesto su kanapių sėklomis:
Prieš gamindami galite apkepinti kanapių sėklas.
- Sudėkite ingredientus į smulkintuvą. Įpilkite aliejaus, kad ingredientai suliptų. Įberkite dalį sūrio.
- Trinkite,kol ingredientai susismulkins iki vientisos masės. Ragaukite ir pridėkite daugiau sūrio ar druskos pagal skonį.
- Jei ingredientai neišsitrina iki vientisos pesto masės, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus.
Skanaus!