Kanapių druska gaminama iš kepintų kanapių sėklyčių, kurios suteikia neprilygstamą aromatą sūriems kepiniams, bulvėms, padažams ir kitiems patiekalams. Pagaminti kanapių druską užtrunka tik kelias minutes, todėl kibkime prie darbo!
Kanapių druskai reikės:
- Stiklinės šviežių kanapių sėklų (gali būti ir nelukštentos)
- 2 v. š. juoduotos druskos
- Kočėlo, grūstuvo arba maisto smulkintuvo
- Keptuvės arba puodo
Kaip gaminti kanapių druską:
- Jei naudojate nelukštentas sėklas, sutraiškykite jas kočėlu, grūstuvu ar maisto smulkintuvu, kad pasimatytų balti branduoliai. Lukštentų kanapių sėklų traiškyti nereikia.
- Lengvai pakepinkite sėklas, kol jos įgaus šviesiai rudą atspalvį.
- Šiltas sėklas gerai sumaišykite su druska.
- Ragaukite – jei trūksta sūrumo, įdėkite daugiau druskos.
- Druską laikykite sausoje, vėsioje vietoje ne ilgiau trijų dienų.
Kanapių druska turėtų būti švelnaus riešutinio skonio. Joje labai daug baltymų ir naudingųjų riebalų. Maistinių medžiagų balansas kanapių aliejuje toks puikus, kad jis naudojamas ir kosmetikoje. Neperkaitinkite kanapių sėklų, kad druska išlaikytų naudingąsias savybes.
Kur naudoti kanapių druską
Kanapių druska puikiai tinka šiems patiekalams gardinti:
- Keptų bulvių skiltelėms
- Cepelinų padažui
- Keptiems viščiuko sparneliams
- Sumuštiniams
- Sodo daržovių salotoms
Skanaus!