Kanapių sėklų kukuliai su balandomis ir lęšiais

kanapiu seklu boliviniu balandu kukuliai

Pasigaminkite šiuos sveikus veganiškus kukulius per mažiau nei valandą!  

15 kanapių sėklų kukulaičių reikės:

  • 1 stiklinės raudonųjų lęšių
  • 0,5 st. virtų bolivinių balandų (quinoa)
  • 3 saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 š. linų sėmenų sėklų
  • 3 š. lukštentų kanapių sėklų
  • 1 š. miltų
  • 1 a. š. raudonėlio
  • 0,5 a. š. svogūnų ir česnakų miltelių
  • 0,5 st. džiūvėsėlių
  • Druskos (pagal skonį)
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Maltų džiūvėsėlių

Kaip gaminti kanapių sėklų kukulius

Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus.

Į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, išskyrus džiūvėsėlius, ir kelis kartus paspauskite „Pulse“ (aštuonių turėtų užtekti), kol viskas susimaišys. Nepersmulkinkite.

Džiūvėsėlius supilkite į dubenį. Šaukštu kabinkite masę ir formuokite kukulius. Ji turėtų būti per skysta sukti tarp delnų, todėl tiesiog švelniai paspauskite ir apvoliokite džiūvėsėliais.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.

Keptuvę įkaitinkite su šiek tiek aliejaus. Aliejus turi įkaisti iki tokios temperatūros, kad įmestas kukulis iš karto pradėtų čirkšti. Vartykite kelis kartus per minutę iki kol kukuliai taps šviesiai rudi.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, sudėkite kukulius ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite 15 minučių iki kol jie švelniai paruduos.

KOMENTUOKITE

Įveskite komentarą!
Įveskite savo vardą